VIDEO Panika u Rusiji: Palo nekoliko meteorita! Uništene zgrade, ozlijeđeno 150 osoba!

Serija eksplozija na nebu iznad Urala uzrokovala je paniku u tri velika ruska grada. Potvrđeno je da se radi o kiši meteora.

Kiša meteora u Rusiji svih je iznenadila! Svjedoci su ispričali da su se kuće tresle, prozori porazbijali, a telefoni prestali raditi. Iako su se nakon neobičnih pojava odmah razvile razne teorije, pa i ona o NLO-ima, potvrđeno je da se radilo o meteoritima.

Ministarstvo za hitne slučajeve odbacilo je navode da se radi o eksploziji ili padu vojnog zrakoplova. ‘Prema prvim informacijama bljeskanja iznad Urala uzrokovala je kiša meteora’, naveli su na službenim stranicama.

Kiša meteora se vidjela iz nekoliko ruskih oblasti

Svjetlost se vidjela iz više ruskih oblasti, Čeljabinsku, Tjumenu i Sverdlovsku, republici Baškiriji i sjevernom Kazahstanu.

Meteor se zabio u zid tvornice

Kako javlja tabloid Lifenews, a prenosi RT, pronađen je najmanje jedan komad palog objekta i to u Čeljabinsku. Prema prvim izvješćima, meteorit se zabio u zid pokraj tvornice cinka nakon čega su pale mobilne i internetske veze.

Svjedoci opisuju eksploziju, 150 ozlijeđenih

Prema izjavama svjedoka eksplozija je bila toliko glasna da se u isto vrijeme činila i kao potres i kao udar groma, a na nebu su bili veliki tragovi dima. Neki su, piše RT, vidjeli goruće objekte kako padaju s neba. Rusko Ministartsvo unutarnjih poslova je izvjestilo da je 150 osoba zatražilo liječničku pomoć. Prema posljednjim informacijama nitko nije teže ozlijeđen.

Evakuacija stanovništva

Ruska policija je na nogama, evakuiraju se stanovnici, a gradske vlasti poručuju građanima da pokupe djecu iz škole i, ako je moguće, ostanu kod kuće.

Dnevnik.hr