Pronađen misteriozni metalni predmet na Marsu

Kamera rovera Curiosity snimila je sićušni metalni objekt, nalik na prst, na površini Marsa, a znanstvenici pretpostavljaju kako je velik svega pola centimetra.

Fotografija je snimljena 30. siječnja, nakon što je Curiosity prvi put započeo s bušenjem marsovskog tla i prikupljanjem prašine s mjesta bušenja, kako bi istu analizirao na tragove života.

Instrument s NASA-inog rovera napravio je rupu od 2 centimetra dubine, a radilo se samo o testnom bušenju, kojim su se isprobavale prave mogućnosti bušilice. Curiosity je uzimao uzorak na ravnom komadu kamena za kojeg znanstvenici smatraju da se nekoć nalazio pod vodom, odnosno da je voda tekla preko njega.

‘Tim planira iskorisititi laboratorijske instrumente Curiosityja za analizu prašine iz unutrašnjosti kamena, kako bi dobili informacije o povijesti okoliša na mjestu bušenja’, ističu u NASA-i, a prenosi Daily Mail.

Analizirajući fotografije s mjesta bušenja, znanstvenici su primijetili i sićušni metalni objekt. Očemu je riječ, zasad se ne zna.

Dnevnik.hr