‘Izvanzemaljci su možda u Sunčevom sustavu, ali ih ne vidimo’

Postavljeno od  //  13/11/2011  //  Izvanzemaljski život  //  4 Komentara

‘Američka vlada nema dokaze o postojanju života izvan našeg planeta ili da je bilo kakvo izvanzemaljsko prisustvo bilo u kontaktu s bilo kojim članom ljudske vrste’, glasilo je službeno priopćenje iz Bijele kuće.

No, prema mišljenju Jacoba Haqq-Misra i Ravija Kumar Kopparapua sa sveučilišta Penn State, izvanzemaljci bi mogli biti u našem svemirskom susjedstvu, a da ih mi jednostavno ne vidimo. ‘Veličina svemira, u kombinaciji s činjenicom da je naša potraga do sada bila ograničena, dovodi nas do zaključka da bi bespilotna letjelica izvanzemaljskog podrijetla vjerojatno prošla nezapaženo’, pišu u svome istraživanju, kako prenosi Daily Mail.

Naime, instrumenti koje znanstvenici danas koriste u potrazi za izvanzemaljskim životom, vrlo teško mogu razlučiti bilo što manje od 10 metara. Drugim riječima, izvanzemaljski svemirski brod veličine omanje jahte bi mogao plutati svemirom u našoj blizini, a mi ga jednostavno ne bi mogli vidjeti.

Isto bi vrijedilo i za potencijalnu izvanzemaljsku civilizaciju otprilike na našoj tehnološkoj razini. Sonde koje je NASA 60-ih i 70-ih godina poslala u svemir, naprosto bi bile premale da ih bilo tko ili što uoči. Dvojica znanstvenika također dodaju da postoji šansa da se predmeti izvanzemaljskog prodrijetla možda nalaze i na našem planetu. ‘Površina zemlje je jedno od malobrojnih mjesta u našem Sunčevom sustavu koje smo istražili s razolucijom od manje od 1 metar’, kažu.

Ipak, dodaju da se čak i u 21. stoljeću na Zemlji često otkrivaju nove stvari pod morem, u gustim prašumama i u dubokim špiljama. ‘Potpunost naše potrage za nezemaljskim objektima će se sigurno poboljšati kako nastavljamo istraživati Mjesec, Mars i ostale dijelove svemira u našoj blizini’, stoji u zaključku njihovog rada.

Dnevnik.hr

 

4 Komentara na "‘Izvanzemaljci su možda u Sunčevom sustavu, ali ih ne vidimo’"

 1. Mirza 26/11/2011 at 15:40 ·

  Evo prijedloga za te naucnike:
  Nek kazu NASA-i da posalje svemirsku sondu
  blizu astroidnog pojasa da snima sve okolo.
  Ako ima NLO vidjece se na slici.
  Toga bi se mogla sjetiti BEBA

 2. Darko 02/12/2011 at 21:36 ·

  Nece se vidjeti jer je premal pise ti.Svemirski brod velicine jahte tu bi izgledao kao da ti pokusavas vidjeti komarca na 30 kilometara.

  • Mirza 04/01/2012 at 19:49 ·

   Mogu priblizit sliku!

 3. mjg034 10/12/2011 at 12:40 ·

  Toga bi se mogla sjetiti BEBA.
  hahahahahahahahahahahahahaha!!!

Komentari na ovu vijest su zatvoreni.