Je li ovo uistinu izvanzemaljski brod pored Merkura?

Ogroman objekt pojavio se pored Merkura u trenutku kad je nadolazila solarna baklja sa Sunca. U priloženom videu može se vidjeti solarna baklja kako zahvaća planet Merkur, no prije toga kako otkriva i ogroman objekt pravilnih uglatih oblika.

Čitav prizor podsjeća na scene iz Zvjezdanih staza i klingonski ptica grabljivica, kojima je glavna prednost sustav za prikrivanje iz kojeg izlaze neposredno prije napada. No to je samo asocijacija, a što bi to zapravo moglo biti prosudite sami nakon što pogledate video.

Neobičnu pojavu primijetio je i postavio na YouTube korisnik siniXster, a snimka je napravljena 1. prosinca i predstavlja vremenski period od 24 sata.

Postoje i prva objašnjenja o čemu se radi. Nathan Rich iz Naval Research Laboratoryja ističe kako su ‘artefakti u pozadini odraz gdje se Merkur nalazio dan prije, u obliku piksela na obrađenoj snimci’. Ipak internetom se proširila velika debata oko toga, a glavno pitanje koje se nameće jest zašto onda oblik ‘artefakata’ izgleda poput svemirskog broda?

Dnevnik.hr

One thought on “Je li ovo uistinu izvanzemaljski brod pored Merkura?

  1. Izgleda mi kao sajani Vegata i Napa., dolaze pobiti sva ziva bica i prodati planetu Zemlju., … HAHA naravno da se salim vidi se da je snimak montaza pogledajte kontrast i ostrinu tih piksela., no podsjeca me na one letece ribe iz super marija.

Comments are closed.